Кои билки и добавки подпомагат отслабването?

Решението за намаляване на теглото отдавна е взето, както и необходимите мерки за това, а именно – балансирано хранене, повече движение, вода и спорт. След първите няколко седмици си давате сметка, че не водите борба с килограмите, а със самите себе си. Това се дължи на факта, че първоначалните резултати обикновено са впечатляващи и дават хъс да продължите в избраната посока. Проблемът идва в момента, в който тялото започне да свиква с новия режим и резултатите продължават да са налице, но те се трупат постепенно и въодушевлението намалява. Точно в този момент повечето хора се отказват и се обезверяват. Но не и вие, особено ако знаете как да си помогнете. Когато искате да продължите да работите в посока контрол на теглото, може да разчитате на комбинацията на изпитани билки и добавки, които да ви помогнат да постигнете желаната фигура. Ето някои от тях, а пълната гама може да разгледате ТУК

Гарциния камбоджа

Това тропическо растение се среща в Азия, Австралия, Южна Африка и Полинезия, а неговите плодове са се консумирали от местното население в продължение на много години. Билката нашумява най-вече след споменаването и като средство за отслабване в шоуто на д-р Оз. Свойството и да помага за отслабването се дължи на нейна основна съставка, а именно хидроксилимонена киселина, която може да блокира ензимите, отговорни за формирането на мастни клетки. 

Малинови кетони

Оказва се, че в малините се съдържа специален кетон, който може да стимулира загубата на тегло по естествен начин като спомага да се транспортират мастните киселини от клетките на мастните тъкани и да се преобразуват в енергия. Тъй като съдържанието на кетоните в килограм малини е доста малко, за да могат да се постигнат добри резултати при директна консумация на плода, те се изолират в лаборатории. Известният д-р Оз препоръчва малиновите кетони да се съчетават с повече движение, здравословен режим на хранене и с намаляване на белтъчините от животински произход в диетата. 

Водни хапчета за обезводняване

Това е проблем, познат на много хора – отслабват, кантарът го потвърждава, но те продължават да се чувстват като надути, заради задържането на вода в организма. Водните хапчета на Суонсън съдържат четири ценни растителни съставки, които подържат нивото на водата в организма в нормални граници. Това са Бучу лист, листа магданоз, листа мечо грозде и листа хвойна. Силата на хапчетата се крие в тяхното комбинирано действие, което подпомага отделянето на течности и премахване на усещането за подпухналост. 

Жълта тинтява

Това е горчива билка, чието използване датира от древната китайска медицина. Силата и се крие именно в горчивия и вкус, който стимулира секрецията на сокове в храносмилателната система. Не се приема за дълъг период от време, но е безценен помощник като средство срещу подуване на стомаха.

Ябълков оцет

Една от най-популярните добавки към хранителния режим на хората, подлагащи се на диета. Това се дължи преди всичко на прочистващите му свойства. Ябълковият оцет има диуретичен ефект и извежда излишното количество вода от организма, както и натрупаните токсини. Действието му се дължи на богатия му и разнороден състав – аминокиселини, ензими, пектин, лимонена киселина, пропионова и оцетна киселина, витамини и минерали. Неслучайно той често е сочен като една от тайните на звездите, които присъства неизменно в тяхната диета. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *