Сулфорафанът и глюкозинатите в броколите – какво представляват и как действат?

Вече е добре известен факт, че броколите са изключително полезни растения. Те принадлежат към вида Brassica oleracea и са много богати на витамини, минерали, фибри… Прочетете повече »Сулфорафанът и глюкозинатите в броколите – какво представляват и как действат?

Могат ли джинджифилът и куркумата да помогнат в борбата с болката и гаденето?

И джинджифилът, и куркумата се използват от векове за лечение на различни заболявания, вариращи от мигрена до хронично възпаление и умора. Джинджифилът и куркумата са… Прочетете повече »Могат ли джинджифилът и куркумата да помогнат в борбата с болката и гаденето?

9 доказани ползи за здравето от ашваганда

Ашваганда е една от най-важните билки в Аюрведа – утвърденият естествен метод за лечение, практикуван от индийските лечители. Потенциалните ползи от приема на ашваганда включват… Прочетете повече »9 доказани ползи за здравето от ашваганда

Най-важните витамини и минерали за здравето на мускулите

Подхранването на тялото със съществени витамини и минерали е важна предпоставка за здравето на мускулите, за правилното им изграждане и функциониране. Без витамини А, С… Прочетете повече »Най-важните витамини и минерали за здравето на мускулите

Дозировка на витамин B12: колко трябва да приемате на ден?

Добавките с витамин B12 на Суонсън могат да бъдат полезни за хората с определени здравословни проблеми, както и за тези, които страдат от ограничения в… Прочетете повече »Дозировка на витамин B12: колко трябва да приемате на ден?

Ресвератрол и птеростилбен срещу стареенето – каква е разликата между тях?

Ресвератролът е естествено полифенолно съединение, което се открива в някои растения и тъмни плодове, както и в червеното вино. Той обект на много проучвания, които… Прочетете повече »Ресвератрол и птеростилбен срещу стареенето – каква е разликата между тях?

Птеростилбен и неговите ползи за здравето

През последните години различни проучвания установиха, че храните, богати на полифеноли, предпазват от заболявания, свързани с възрастта като атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, хипертония и др. Ресвератролът… Прочетете повече »Птеростилбен и неговите ползи за здравето

Как да възстановим баланса на тялото си след прием на лекарства?

Приемът на лекарства може да се окаже предизвикателство за нашето тяло, тъй като наред с ползите за здравето, лекарствата влияят върху функцията на органите и… Прочетете повече »Как да възстановим баланса на тялото си след прием на лекарства?

Как и в какви дози да приемаме витамин Е?

Обикновено добре балансираната диета осигурява достатъчно витамин Е, но някои състояния могат да наложат допълнителен прием, за да бъдете здрави. Тъй като витамин Е се… Прочетете повече »Как и в какви дози да приемаме витамин Е?