Предлагаме ви едиа хранителна добавка на Суонсън, която комбинирас патентована марка Л-глутатион на водещия производител Сетрия с CoQ10! Когато се комбинират, тези две съставки започват да проявяват синергична активност. И двете са вътреклетъчни молекули, които са от съществено значение за клетъчното здраве и живота на човека.

Л-Глутатион

Глутатионът е важна молекула за всяка клетка в човешкото тяло, тъй като той е основния компонент на базовата антиоксидантна система във всяка тъкан, още позната като „Глутатионовата Система”. Това вещество е пептид формиран от три отделни амино киселини (л-глутамична киселина, л-цистейн, и глицин) и той оказва мощен антиоксидантен ефект във всяка клетка като блокира действието на оксидативните молекули и се справя със свободните радикали. Глутатионовата система включва ензимите създаващи глутатиона, самото вещество глутатион, и ензимите използващи го да се борят с клетъчните оксиданти. Освен основната си функция като мощен антиоксидант, този пептид е известен и още с това, че се свързва с определени химически вещества и токсини в тялото и следователно има и детоксифицираща роля – ефектът на глутатиона е бързо експулсиране на токсични химически съединения чрез дейността на черния дроб и бъбреците. Благодарение на тези си функции суплементирането с глутатион се смята, че засилва антиоксидантната система и детоксифициращата мощ на човешките тъкани. Глутатионът се среща в много храни като плодове и зеленчуци, а също и в месото, но концентрацията му е твърде ограничена и приемът на суплементи е много по-ефикасен начин за увеличаване на нивата му в кръвта и тъканите. Съществуват транспортни молекули, които пренасят непокътнатия глутатионов пептид и по този начин червата усвояват молекулата. Този антиоксидант е също така доказан да модифицира определени протеини в човешкото тяло, което изменя тяхната функция, независимо от основното му антиоксидантно действие. Множество ползи могат да се очакват от суплементирането с глутатион, тъй като това води до увеличаване на концентрацията му в кръвта и клетките.

Глутатионът се смята да има общ защитен ефект върху сърдечната функция при спортуване и да има антивирусен ефект при хора с ХИВ. В следствие на факта, че хора с възпалителни болести на храносмилателния тракт имат значително занижени нива на глутатион, понижени антиоксидантни защити и увеличен оксидативен стрес, суплементирането с глутатион може да се окаже полезно чрез подсилването на антиоксидантните системи на такива пациенти. Приемът на молекулата може да доведе до по-добро контролиране на симптомите и намаляване на възпалителните процеси при такива болестни състояния. Допълнително, много казуси на мъжко безплодие се характеризират с повишен оксидативен стрес и приемът на глутатион може да бъде полезен. Действително, различни научни доклади показват, че глутатионовото суплементиране подобрява качеството на спермата (морфологията и подвижността на сперматозоидите) на мъже страдащи от безплодие. Остаряването като цяло се характеризира с понижени нива на глутатион в клетките и възрастните хора (дори тези без никакви здравословни проблеми) имат по-ниски нива на глутатион сравнено с млади индивиди. Експериментално доказано е, че клетъчните нива на глутатион при възрастните могат да бъдат възстановени до младежките им нива и суплементирането с глутатион може дори да оказва благоприятен ефект върху дълголетието ни и да увеличи продължителността на живота ни. Аутизмът е друго състояние, което се характеризира с повишени нива на оксидативен стрес и деца-аутисти изглежда имат смущения в глутатионовата си система. Суплементирането с глутатион се докладва да увеличава кръвните нива на молекулата при деца страдащи от аутизъм и съответно то може да се окаже полезно при справянето със симптомите на тази изнемощяваща болест.

Съществуват също и доказателства, че глутатионовите суплементи могат да подпомагат трениращите индивиди и хората практикуващи различни видове спорт. Това вещество е тествано и доказано да увеличава горенето на мастни киселини след тренировка, да подобрява функцията и да увеличава броя на митохондриите в клетките, да поддържа правилния pH баланс чрез алкализирането на вътреклетъчното пространство, да намали умората и степента на натоварване и да увеличи енергичността и дейността при спортуване. Глутатионът може дори да увеличи кръвопотока, като по този начин подсилва сърдечносъдовата система, и да подобри имунната функция като засили дейността на определени имунни клетки.

 

Коензим Q10 (CoQ10)

 

Коензим Q10 (CoQ10) е една много важна молекула за производството на енергия в клетките – тя подпомага митохондриите, органелите произвеждащи енергия в клетките, да вършат своята работа ефикасно и това в следствие води до по-добро клетъчно здраве. CoQ10 е известен още като псевдовитамин, защото не е необходимо той да се суплементира (човешкият организъм може да го произвежда) но тази молекула е важна за тялото толкова колкото са необходими витамините и приемът ѝ от хранителни добавки може да доведе до по-добро справяне и контролиране на множество медицински състояния. Приемането на CoQ10 може също така да подобри клетъчния енергиен статут и  на хора без здравословни състояния и затова тази молекула се препоръчва като един от основните суплементи, които би следвало да се приемат от повечето хора. Други имена на CoQ10 са Убиквинол и Убиквинон, защото това са различни форми, в които тази молекула може да съществува в тялото, но двата варианта могат да се преобразуват един в друг в тялото и двата могат да се суплементират от външни източници. CoQ10 също така се съдържа и в различни храни – месото (телешко, свинско, пилешко) има най-висока концентрация; рибата, млечните продукти, яйцата и ядките са по-бедни източници; растенията не са добър източник на този нутриент. Проблемът е, че най-добрата концентрация на CoQ10 е в сърдечния мускул и черния дроб на животните и тъй като повечето хора не консумират тези животински органи често, приемането на суплемент е по-практичния вариант.

Немалко болести се свързват с понижени нива на CoQ10 – фибромиалгия, пост-миокарден инфаркт, депресия, синдром на Прадър-Уили, мъжко безплодие, болест на Пейрони, мигрена, и болест на Паркинсон; честите пушачи също имат ниски нива на CoQ10. Ако човек е диагностициран с някоя от тези болести, то суплементирането с CoQ10 е препоръчително и това важи с най-голяма сила за хората преживели сърдечен удар или пациентите с фибромиалгия. Здравите хора също могат да се възползват от прием на CoQ10, тъй като молекулата може да подобри кръвния поток и да защити кръвоносните съдове от щета причинена от оксидирани молекули на холестерола, а също и да намали натрупването на плака по артериите.

Различни количества при суплементиране са тествани и дози в рамките на 30 мг до 400-500 мг е доказано да са ефективни в увеличаването на нивата на Убиквинол в кръвта и тъканите. Най-често препоръчваната доза е около 90-120 мг на ден приемана с храна, което увеличава усвояването и съхранението на молекулата. Най-добре е приемът да бъде с хранене съдържащо мазнини, тъй като CoQ10 е мастно разтворим нутриент и повечето суплементи използват мастно-базирани суспензии за доставяне на CoQ10. Съществуват и патентовани водно-базирани версии, които показват подобна биодостъпност, ефикасност и безопасност и затова е въпрос на предпочитание коя версия човек реши да използва. Относно безопасността, доказано е, че CoQ10 няма никакви странични или негативни ефекти с дози от 900 мг след дългосрочна употреба и приемът на препоръчителните дози по никакъв начин не трябва да притеснява потребителите.

Множество изследвания с хора са тествали ефектите от суплементиране с CoQ10 и те показват резултати с важни за здравето заключения. Приемът на CoQ10 може да намали нивата на оксидативен стрес в тялото, понижи кръвното налягане, подобри кръвния поток (особено при състояния характеризирани с увеличен оксидативен стрес и влошен кръвопоток), подобри състоянието и функцията на кръвоносните съдове, увеличи антиоксидантните ензими в тялото, и да подобри качеството на живота като цяло (особено на болни хора). Полезно е да се приема CoQ10 и от редовно спортуващи хора – оксидативния стрес и умората от тренировките са намалени при суплементиране с тази молекула; хора с миокарден инфаркт могат да подобрят тренировъчния си капацитет; намалена мускулна щета в следствие на интензивни тренировки също е установен ефект от прием на CoQ10; трениращите индивиди, които вземат суплемента могат да очакват намалено усещане за натоварване при спортуване, което означава, че те могат по-добре да толерират и спазват спортните си режими. Множество медицински проблеми могат да бъдат подобрени чрез суплементиране с CoQ10 – има установени сериозни ефекти за намалението на симптомите на фибромиалгия (хронични мускулни болки, умора, проблеми със съня, и болезнени и чувствителни точки по тялото) и симптомите на болестта на Пейрони (това е вид еректилна дисфункция); съществуват доказателства за намаляване на симптомите на болестта на Паркинсон, а също и за понижаване на симптомите и честотата на мигрени и главоболия; неплодородните мъже могат също да очакват покачване на тестостероновите си нива и общото качество на спермата им е подобрено с прием на CoQ10 суплементи. Като цяло, страдащите от различни болести и повечето здрави индивиди могат да се възползват от приемането на CoQ10, тъй като само позитивни резултати без никакви странични ефекти са установявани при клинични изследвания с хора.

Комбинацията от Л-Глутатион и CoQ10 на Суонсън са с най-високо качество и са невероятен начин да си набавите необходимото количество и да усетите ползата на тези толкова важни хранителни елементи.

Възползвайте се!

">
Успешно добавен продукт в кошницата!

Л-Глутатион с Коензим CoQ10

L-Glutathione with CoQ10

Промо

Код: SWU746

Категория АМИНОКИСЕЛИНИ
Промоция Ликвидация
Брой 30 капсули
Доза 300 мг
Тегло 20 гр
Описание:

Сетрия L-глутатион с CoQ10 фармацевтичен клас

Поддържа здравето на клетки и на сърдечно-съдовата система

Стимулира естественото производство в организма

5  ( 15 гласа )
9 гласа
6 гласа
0 гласа
0 гласа
0 гласа

Предлагаме ви едиа хранителна добавка на Суонсън, която комбинирас патентована марка Л-глутатион на водещия производител Сетрия с CoQ10! Когато се комбинират, тези две съставки започват да проявяват синергична активност. И двете са вътреклетъчни молекули, които са от съществено значение за клетъчното здраве и живота на човека.

Л-Глутатион

Глутатионът е важна молекула за всяка клетка в човешкото тяло, тъй като той е основния компонент на базовата антиоксидантна система във всяка тъкан, още позната като „Глутатионовата Система”. Това вещество е пептид формиран от три отделни амино киселини (л-глутамична киселина, л-цистейн, и глицин) и той оказва мощен антиоксидантен ефект във всяка клетка като блокира действието на оксидативните молекули и се справя със свободните радикали. Глутатионовата система включва ензимите създаващи глутатиона, самото вещество глутатион, и ензимите използващи го да се борят с клетъчните оксиданти. Освен основната си функция като мощен антиоксидант, този пептид е известен и още с това, че се свързва с определени химически вещества и токсини в тялото и следователно има и детоксифицираща роля – ефектът на глутатиона е бързо експулсиране на токсични химически съединения чрез дейността на черния дроб и бъбреците. Благодарение на тези си функции суплементирането с глутатион се смята, че засилва антиоксидантната система и детоксифициращата мощ на човешките тъкани. Глутатионът се среща в много храни като плодове и зеленчуци, а също и в месото, но концентрацията му е твърде ограничена и приемът на суплементи е много по-ефикасен начин за увеличаване на нивата му в кръвта и тъканите. Съществуват транспортни молекули, които пренасят непокътнатия глутатионов пептид и по този начин червата усвояват молекулата. Този антиоксидант е също така доказан да модифицира определени протеини в човешкото тяло, което изменя тяхната функция, независимо от основното му антиоксидантно действие. Множество ползи могат да се очакват от суплементирането с глутатион, тъй като това води до увеличаване на концентрацията му в кръвта и клетките.

Глутатионът се смята да има общ защитен ефект върху сърдечната функция при спортуване и да има антивирусен ефект при хора с ХИВ. В следствие на факта, че хора с възпалителни болести на храносмилателния тракт имат значително занижени нива на глутатион, понижени антиоксидантни защити и увеличен оксидативен стрес, суплементирането с глутатион може да се окаже полезно чрез подсилването на антиоксидантните системи на такива пациенти. Приемът на молекулата може да доведе до по-добро контролиране на симптомите и намаляване на възпалителните процеси при такива болестни състояния. Допълнително, много казуси на мъжко безплодие се характеризират с повишен оксидативен стрес и приемът на глутатион може да бъде полезен. Действително, различни научни доклади показват, че глутатионовото суплементиране подобрява качеството на спермата (морфологията и подвижността на сперматозоидите) на мъже страдащи от безплодие. Остаряването като цяло се характеризира с понижени нива на глутатион в клетките и възрастните хора (дори тези без никакви здравословни проблеми) имат по-ниски нива на глутатион сравнено с млади индивиди. Експериментално доказано е, че клетъчните нива на глутатион при възрастните могат да бъдат възстановени до младежките им нива и суплементирането с глутатион може дори да оказва благоприятен ефект върху дълголетието ни и да увеличи продължителността на живота ни. Аутизмът е друго състояние, което се характеризира с повишени нива на оксидативен стрес и деца-аутисти изглежда имат смущения в глутатионовата си система. Суплементирането с глутатион се докладва да увеличава кръвните нива на молекулата при деца страдащи от аутизъм и съответно то може да се окаже полезно при справянето със симптомите на тази изнемощяваща болест.

Съществуват също и доказателства, че глутатионовите суплементи могат да подпомагат трениращите индивиди и хората практикуващи различни видове спорт. Това вещество е тествано и доказано да увеличава горенето на мастни киселини след тренировка, да подобрява функцията и да увеличава броя на митохондриите в клетките, да поддържа правилния pH баланс чрез алкализирането на вътреклетъчното пространство, да намали умората и степента на натоварване и да увеличи енергичността и дейността при спортуване. Глутатионът може дори да увеличи кръвопотока, като по този начин подсилва сърдечносъдовата система, и да подобри имунната функция като засили дейността на определени имунни клетки.

 

Коензим Q10 (CoQ10)

 

Коензим Q10 (CoQ10) е една много важна молекула за производството на енергия в клетките – тя подпомага митохондриите, органелите произвеждащи енергия в клетките, да вършат своята работа ефикасно и това в следствие води до по-добро клетъчно здраве. CoQ10 е известен още като псевдовитамин, защото не е необходимо той да се суплементира (човешкият организъм може да го произвежда) но тази молекула е важна за тялото толкова колкото са необходими витамините и приемът ѝ от хранителни добавки може да доведе до по-добро справяне и контролиране на множество медицински състояния. Приемането на CoQ10 може също така да подобри клетъчния енергиен статут и  на хора без здравословни състояния и затова тази молекула се препоръчва като един от основните суплементи, които би следвало да се приемат от повечето хора. Други имена на CoQ10 са Убиквинол и Убиквинон, защото това са различни форми, в които тази молекула може да съществува в тялото, но двата варианта могат да се преобразуват един в друг в тялото и двата могат да се суплементират от външни източници. CoQ10 също така се съдържа и в различни храни – месото (телешко, свинско, пилешко) има най-висока концентрация; рибата, млечните продукти, яйцата и ядките са по-бедни източници; растенията не са добър източник на този нутриент. Проблемът е, че най-добрата концентрация на CoQ10 е в сърдечния мускул и черния дроб на животните и тъй като повечето хора не консумират тези животински органи често, приемането на суплемент е по-практичния вариант.

Немалко болести се свързват с понижени нива на CoQ10 – фибромиалгия, пост-миокарден инфаркт, депресия, синдром на Прадър-Уили, мъжко безплодие, болест на Пейрони, мигрена, и болест на Паркинсон; честите пушачи също имат ниски нива на CoQ10. Ако човек е диагностициран с някоя от тези болести, то суплементирането с CoQ10 е препоръчително и това важи с най-голяма сила за хората преживели сърдечен удар или пациентите с фибромиалгия. Здравите хора също могат да се възползват от прием на CoQ10, тъй като молекулата може да подобри кръвния поток и да защити кръвоносните съдове от щета причинена от оксидирани молекули на холестерола, а също и да намали натрупването на плака по артериите.

Различни количества при суплементиране са тествани и дози в рамките на 30 мг до 400-500 мг е доказано да са ефективни в увеличаването на нивата на Убиквинол в кръвта и тъканите. Най-често препоръчваната доза е около 90-120 мг на ден приемана с храна, което увеличава усвояването и съхранението на молекулата. Най-добре е приемът да бъде с хранене съдържащо мазнини, тъй като CoQ10 е мастно разтворим нутриент и повечето суплементи използват мастно-базирани суспензии за доставяне на CoQ10. Съществуват и патентовани водно-базирани версии, които показват подобна биодостъпност, ефикасност и безопасност и затова е въпрос на предпочитание коя версия човек реши да използва. Относно безопасността, доказано е, че CoQ10 няма никакви странични или негативни ефекти с дози от 900 мг след дългосрочна употреба и приемът на препоръчителните дози по никакъв начин не трябва да притеснява потребителите.

Множество изследвания с хора са тествали ефектите от суплементиране с CoQ10 и те показват резултати с важни за здравето заключения. Приемът на CoQ10 може да намали нивата на оксидативен стрес в тялото, понижи кръвното налягане, подобри кръвния поток (особено при състояния характеризирани с увеличен оксидативен стрес и влошен кръвопоток), подобри състоянието и функцията на кръвоносните съдове, увеличи антиоксидантните ензими в тялото, и да подобри качеството на живота като цяло (особено на болни хора). Полезно е да се приема CoQ10 и от редовно спортуващи хора – оксидативния стрес и умората от тренировките са намалени при суплементиране с тази молекула; хора с миокарден инфаркт могат да подобрят тренировъчния си капацитет; намалена мускулна щета в следствие на интензивни тренировки също е установен ефект от прием на CoQ10; трениращите индивиди, които вземат суплемента могат да очакват намалено усещане за натоварване при спортуване, което означава, че те могат по-добре да толерират и спазват спортните си режими. Множество медицински проблеми могат да бъдат подобрени чрез суплементиране с CoQ10 – има установени сериозни ефекти за намалението на симптомите на фибромиалгия (хронични мускулни болки, умора, проблеми със съня, и болезнени и чувствителни точки по тялото) и симптомите на болестта на Пейрони (това е вид еректилна дисфункция); съществуват доказателства за намаляване на симптомите на болестта на Паркинсон, а също и за понижаване на симптомите и честотата на мигрени и главоболия; неплодородните мъже могат също да очакват покачване на тестостероновите си нива и общото качество на спермата им е подобрено с прием на CoQ10 суплементи. Като цяло, страдащите от различни болести и повечето здрави индивиди могат да се възползват от приемането на CoQ10, тъй като само позитивни резултати без никакви странични ефекти са установявани при клинични изследвания с хора.

Комбинацията от Л-Глутатион и CoQ10 на Суонсън са с най-високо качество и са невероятен начин да си набавите необходимото количество и да усетите ползата на тези толкова важни хранителни елементи.

Възползвайте се!

Други съставки: Хипромелоза (растителна капсула), Микрокристална целулоза (растително влакно). Може да съдържа една или и двете от следните съставки: Магнезиев стеарат, Силициев диоксид

Препоръчителна употреба: Като хранителна добавка, приемайте по една капсула на ден с храна и вода

Една доза: 1 капсула

Препоръчителна дневна доза: 1 капсула

Състав Съдържание в една доза Съдържание в максимална дневна доза
Setria® глутатион 200 mg 200 mg
Коензим Q-10 100 mg 100 mg
ИНФОРМАЦИЯ

Предлагаме ви едиа хранителна добавка на Суонсън, която комбинирас патентована марка Л-глутатион на водещия производител Сетрия с CoQ10! Когато се комбинират, тези две съставки започват да проявяват синергична активност. И двете са вътреклетъчни молекули, които са от съществено значение за клетъчното здраве и живота на човека.

Л-Глутатион

Глутатионът е важна молекула за всяка клетка в човешкото тяло, тъй като той е основния компонент на базовата антиоксидантна система във всяка тъкан, още позната като „Глутатионовата Система”. Това вещество е пептид формиран от три отделни амино киселини (л-глутамична киселина, л-цистейн, и глицин) и той оказва мощен антиоксидантен ефект във всяка клетка като блокира действието на оксидативните молекули и се справя със свободните радикали. Глутатионовата система включва ензимите създаващи глутатиона, самото вещество глутатион, и ензимите използващи го да се борят с клетъчните оксиданти. Освен основната си функция като мощен антиоксидант, този пептид е известен и още с това, че се свързва с определени химически вещества и токсини в тялото и следователно има и детоксифицираща роля – ефектът на глутатиона е бързо експулсиране на токсични химически съединения чрез дейността на черния дроб и бъбреците. Благодарение на тези си функции суплементирането с глутатион се смята, че засилва антиоксидантната система и детоксифициращата мощ на човешките тъкани. Глутатионът се среща в много храни като плодове и зеленчуци, а също и в месото, но концентрацията му е твърде ограничена и приемът на суплементи е много по-ефикасен начин за увеличаване на нивата му в кръвта и тъканите. Съществуват транспортни молекули, които пренасят непокътнатия глутатионов пептид и по този начин червата усвояват молекулата. Този антиоксидант е също така доказан да модифицира определени протеини в човешкото тяло, което изменя тяхната функция, независимо от основното му антиоксидантно действие. Множество ползи могат да се очакват от суплементирането с глутатион, тъй като това води до увеличаване на концентрацията му в кръвта и клетките.

Глутатионът се смята да има общ защитен ефект върху сърдечната функция при спортуване и да има антивирусен ефект при хора с ХИВ. В следствие на факта, че хора с възпалителни болести на храносмилателния тракт имат значително занижени нива на глутатион, понижени антиоксидантни защити и увеличен оксидативен стрес, суплементирането с глутатион може да се окаже полезно чрез подсилването на антиоксидантните системи на такива пациенти. Приемът на молекулата може да доведе до по-добро контролиране на симптомите и намаляване на възпалителните процеси при такива болестни състояния. Допълнително, много казуси на мъжко безплодие се характеризират с повишен оксидативен стрес и приемът на глутатион може да бъде полезен. Действително, различни научни доклади показват, че глутатионовото суплементиране подобрява качеството на спермата (морфологията и подвижността на сперматозоидите) на мъже страдащи от безплодие. Остаряването като цяло се характеризира с понижени нива на глутатион в клетките и възрастните хора (дори тези без никакви здравословни проблеми) имат по-ниски нива на глутатион сравнено с млади индивиди. Експериментално доказано е, че клетъчните нива на глутатион при възрастните могат да бъдат възстановени до младежките им нива и суплементирането с глутатион може дори да оказва благоприятен ефект върху дълголетието ни и да увеличи продължителността на живота ни. Аутизмът е друго състояние, което се характеризира с повишени нива на оксидативен стрес и деца-аутисти изглежда имат смущения в глутатионовата си система. Суплементирането с глутатион се докладва да увеличава кръвните нива на молекулата при деца страдащи от аутизъм и съответно то може да се окаже полезно при справянето със симптомите на тази изнемощяваща болест.

Съществуват също и доказателства, че глутатионовите суплементи могат да подпомагат трениращите индивиди и хората практикуващи различни видове спорт. Това вещество е тествано и доказано да увеличава горенето на мастни киселини след тренировка, да подобрява функцията и да увеличава броя на митохондриите в клетките, да поддържа правилния pH баланс чрез алкализирането на вътреклетъчното пространство, да намали умората и степента на натоварване и да увеличи енергичността и дейността при спортуване. Глутатионът може дори да увеличи кръвопотока, като по този начин подсилва сърдечносъдовата система, и да подобри имунната функция като засили дейността на определени имунни клетки.

 

Коензим Q10 (CoQ10)

 

Коензим Q10 (CoQ10) е една много важна молекула за производството на енергия в клетките – тя подпомага митохондриите, органелите произвеждащи енергия в клетките, да вършат своята работа ефикасно и това в следствие води до по-добро клетъчно здраве. CoQ10 е известен още като псевдовитамин, защото не е необходимо той да се суплементира (човешкият организъм може да го произвежда) но тази молекула е важна за тялото толкова колкото са необходими витамините и приемът ѝ от хранителни добавки може да доведе до по-добро справяне и контролиране на множество медицински състояния. Приемането на CoQ10 може също така да подобри клетъчния енергиен статут и  на хора без здравословни състояния и затова тази молекула се препоръчва като един от основните суплементи, които би следвало да се приемат от повечето хора. Други имена на CoQ10 са Убиквинол и Убиквинон, защото това са различни форми, в които тази молекула може да съществува в тялото, но двата варианта могат да се преобразуват един в друг в тялото и двата могат да се суплементират от външни източници. CoQ10 също така се съдържа и в различни храни – месото (телешко, свинско, пилешко) има най-висока концентрация; рибата, млечните продукти, яйцата и ядките са по-бедни източници; растенията не са добър източник на този нутриент. Проблемът е, че най-добрата концентрация на CoQ10 е в сърдечния мускул и черния дроб на животните и тъй като повечето хора не консумират тези животински органи често, приемането на суплемент е по-практичния вариант.

Немалко болести се свързват с понижени нива на CoQ10 – фибромиалгия, пост-миокарден инфаркт, депресия, синдром на Прадър-Уили, мъжко безплодие, болест на Пейрони, мигрена, и болест на Паркинсон; честите пушачи също имат ниски нива на CoQ10. Ако човек е диагностициран с някоя от тези болести, то суплементирането с CoQ10 е препоръчително и това важи с най-голяма сила за хората преживели сърдечен удар или пациентите с фибромиалгия. Здравите хора също могат да се възползват от прием на CoQ10, тъй като молекулата може да подобри кръвния поток и да защити кръвоносните съдове от щета причинена от оксидирани молекули на холестерола, а също и да намали натрупването на плака по артериите.

Различни количества при суплементиране са тествани и дози в рамките на 30 мг до 400-500 мг е доказано да са ефективни в увеличаването на нивата на Убиквинол в кръвта и тъканите. Най-често препоръчваната доза е около 90-120 мг на ден приемана с храна, което увеличава усвояването и съхранението на молекулата. Най-добре е приемът да бъде с хранене съдържащо мазнини, тъй като CoQ10 е мастно разтворим нутриент и повечето суплементи използват мастно-базирани суспензии за доставяне на CoQ10. Съществуват и патентовани водно-базирани версии, които показват подобна биодостъпност, ефикасност и безопасност и затова е въпрос на предпочитание коя версия човек реши да използва. Относно безопасността, доказано е, че CoQ10 няма никакви странични или негативни ефекти с дози от 900 мг след дългосрочна употреба и приемът на препоръчителните дози по никакъв начин не трябва да притеснява потребителите.

Множество изследвания с хора са тествали ефектите от суплементиране с CoQ10 и те показват резултати с важни за здравето заключения. Приемът на CoQ10 може да намали нивата на оксидативен стрес в тялото, понижи кръвното налягане, подобри кръвния поток (особено при състояния характеризирани с увеличен оксидативен стрес и влошен кръвопоток), подобри състоянието и функцията на кръвоносните съдове, увеличи антиоксидантните ензими в тялото, и да подобри качеството на живота като цяло (особено на болни хора). Полезно е да се приема CoQ10 и от редовно спортуващи хора – оксидативния стрес и умората от тренировките са намалени при суплементиране с тази молекула; хора с миокарден инфаркт могат да подобрят тренировъчния си капацитет; намалена мускулна щета в следствие на интензивни тренировки също е установен ефект от прием на CoQ10; трениращите индивиди, които вземат суплемента могат да очакват намалено усещане за натоварване при спортуване, което означава, че те могат по-добре да толерират и спазват спортните си режими. Множество медицински проблеми могат да бъдат подобрени чрез суплементиране с CoQ10 – има установени сериозни ефекти за намалението на симптомите на фибромиалгия (хронични мускулни болки, умора, проблеми със съня, и болезнени и чувствителни точки по тялото) и симптомите на болестта на Пейрони (това е вид еректилна дисфункция); съществуват доказателства за намаляване на симптомите на болестта на Паркинсон, а също и за понижаване на симптомите и честотата на мигрени и главоболия; неплодородните мъже могат също да очакват покачване на тестостероновите си нива и общото качество на спермата им е подобрено с прием на CoQ10 суплементи. Като цяло, страдащите от различни болести и повечето здрави индивиди могат да се възползват от приемането на CoQ10, тъй като само позитивни резултати без никакви странични ефекти са установявани при клинични изследвания с хора.

Комбинацията от Л-Глутатион и CoQ10 на Суонсън са с най-високо качество и са невероятен начин да си набавите необходимото количество и да усетите ползата на тези толкова важни хранителни елементи.

Възползвайте се!

Други съставки: Хипромелоза (растителна капсула), Микрокристална целулоза (растително влакно). Може да съдържа една или и двете от следните съставки: Магнезиев стеарат, Силициев диоксид

Препоръчителна употреба: Като хранителна добавка, приемайте по една капсула на ден с храна и вода

Една доза: 1 капсула

Препоръчителна дневна доза: 1 капсула

Състав Съдържание в една доза Съдържание в максимална дневна доза
Setria® глутатион 200 mg 200 mg
Коензим Q-10 100 mg 100 mg
МНЕНИЯ(0)
Ревюта на продукта
Ревюта на продукта
Най-търсени