100% чиста трехалоза, многофункционална захар
Бързоенергиен дизахарид, естествено срещащ се в гъби и растения
Може да се използва при готвене и печене като заместител на захарта
Чудили сте се дали можете да си подслаждате храните и напитките, без да добавяте захар? Ами ако наистина има продукт, който да замества захарта, без да е неин химически аналог като аспартама? А можем ли да добавим към тези качества и фактът, че може да има полезен аналог на захарта, който освен това да подобрява вкуса? Представяме ви трехалозата – заместител на захарта, който вече е достъпен за домашна употреба, след като беше открит преди 175 години! Трехалозата е сладка и енергизираща! Тази многофункционална захар представлява дизахарид, състоящ се от две глюкозни молекули. При метаболизация трехалозата освобождава и двете молекули – два пъти повече от глюкозата. Това се превръща в бърза енергия. Наричат трехалозата още и "гъбена захар", тъй като се намира в значителни количества в определени гъби. Среща се още и в някои дрожди, семена, водорасли, както и в т. нар. „възкресяващи растения“, които растат в пустинята и могат да оцелеят в дългите периоди на суша. Като подсладител трехалозата не пречи на естествените вкусове и не предизвиква бързо покачване на кръвната захар, което се наблюдава при захарозата. Ензимът, който смила трехалозата, се намира предимно в тънките черва, което означава, че тя не се метаболизира напълно до 2 или 3 часа след смилането. Този бавен процес обяснява високите нива на енергия, които трахилозата може да поддържа.
Съвети за трехалоза: За готвене и печене заменете захарта постепенно с трехалоза. Тъй като трехалозата е само наполовина по-сладка от захарта, може да замените само част от захарта във Вашата рецепта с трехалоза. Например опитайте следното съотношение: 1 супена лъжица захар към 2 супени лъжици трехалоза. Експериментирайте, докато откриете най-удачния вариант за Вас. Забележка: трехалозата няма как да стане кафява като захарта, което може да се преодолее, като оставите малко захар в рецептата и/или като намажете външната повърхност на Вашите печени изделия с обикновен захарен разтвор.
Състав и прием:
Състав | Съдържание в една доза | Съдържание в максимална дневна доза |
Общо мазнини | 0 гр | 0 гр |
Натрий | 0 мг | 0 мг |
Общо въглехидрати | 4,5 гр | 4,5 гр |
Общо захари | 4,5 гр Включва 4,5 гр добавени захари | 4,5 гр Включва 4,5 гр добавени захари |
Протеин | 0 гр | 0 гр |
Не е значим източник на наситени мазнини, трансмазнини, холестерол, диетични фибри, витамин D, калций, желязо и калий. |
Чудили сте се дали можете да си подслаждате храните и напитките, без да добавяте захар? Ами ако наистина има продукт, който да замества захарта, без да е неин химически аналог като аспартама? А можем ли да добавим към тези качества и фактът, че може да има полезен аналог на захарта, който освен това да подобрява вкуса? Представяме ви трехалозата – заместител на захарта, който вече е достъпен за домашна употреба, след като беше открит преди 175 години! Трехалозата е сладка и енергизираща! Тази многофункционална захар представлява дизахарид, състоящ се от две глюкозни молекули. При метаболизация трехалозата освобождава и двете молекули – два пъти повече от глюкозата. Това се превръща в бърза енергия. Наричат трехалозата още и "гъбена захар", тъй като се намира в значителни количества в определени гъби. Среща се още и в някои дрожди, семена, водорасли, както и в т. нар. „възкресяващи растения“, които растат в пустинята и могат да оцелеят в дългите периоди на суша. Като подсладител трехалозата не пречи на естествените вкусове и не предизвиква бързо покачване на кръвната захар, което се наблюдава при захарозата. Ензимът, който смила трехалозата, се намира предимно в тънките черва, което означава, че тя не се метаболизира напълно до 2 или 3 часа след смилането. Този бавен процес обяснява високите нива на енергия, които трахилозата може да поддържа.
Съвети за трехалоза: За готвене и печене заменете захарта постепенно с трехалоза. Тъй като трехалозата е само наполовина по-сладка от захарта, може да замените само част от захарта във Вашата рецепта с трехалоза. Например опитайте следното съотношение: 1 супена лъжица захар към 2 супени лъжици трехалоза. Експериментирайте, докато откриете най-удачния вариант за Вас. Забележка: трехалозата няма как да стане кафява като захарта, което може да се преодолее, като оставите малко захар в рецептата и/или като намажете външната повърхност на Вашите печени изделия с обикновен захарен разтвор.
Състав и прием:
Състав | Съдържание в една доза | Съдържание в максимална дневна доза |
Общо мазнини | 0 гр | 0 гр |
Натрий | 0 мг | 0 мг |
Общо въглехидрати | 4,5 гр | 4,5 гр |
Общо захари | 4,5 гр Включва 4,5 гр добавени захари | 4,5 гр Включва 4,5 гр добавени захари |
Протеин | 0 гр | 0 гр |
Не е значим източник на наситени мазнини, трансмазнини, холестерол, диетични фибри, витамин D, калций, желязо и калий. |
Напишете Коментар