3 начина да спрете хода на времето 

Много хора търсят отговор на въпроса как да запазят тялото си младо и здраво, а други се опитват да дадат желания отговор, но истината е, че няма еднозначен такъв. Жизнеността на организма не зависи само от един фактор и няма вълшебно хапче, което да изпиете, за да я запазите. Необходима е ежедневна грижа и прием на важни микроелементи, които са неизменно свързани с основни процеси в тялото.

Добър сън

Знаете колко свежи и заредени с енергия се чувствате, когато се наспите добре. Факт е, че не винаги успявате да го постигнете заради различни фактори като липса на време, стрес и др. Как да им противодействате? Едно добро решение е набавянето на мелатонин. Като естествен хормон, който контролира нощно-дневния биологичен ритъм на човешкото тяло, той не предизвиква зависимост, за разлика от обичайните сънотворни. Въпреки че това е основната му функция, мелатонинът участва в още много жизненоважни процеси в тялото. Производството му намалява с възрастта, а той може да бъде чудесен съюзник за намаляване на стреса и безпокойството, както и за възвръщане на сексуалното желание. 

Дълъг живот за клетките

Най-големият враг на клетките са свободните радикали, които могат да нарушат техните функции. Самите свободни радикали не представляват опасност, ако нивото им не надвишава това на антиоксидантите, които тялото произвежда. В противен случай започва верижна реакция, в която свободните радикали отнемат електрони от молекулите и ги превръщат в нестабилни т.е. в нови свободни радикали. За да се противодейства на този процес е необходимо да се увеличи нивото на антиоксиданти в организма, което обаче постепенно намалява с годините. Затова техният допълнителен прием е добро решение. Един от най-новите известни антиоксиданти е ресвератролът – естествен фенол, който се произвежда по естествен път от няколко вида растения, когато ги атакуват патогенни бактерии. 

Тонус за организма

Какъв по-добър начин от този да осигурите на тялото само с един плод 21 микроелемента, витамин С и антиоксиданти. Може да го постигнете лесно с прием на годжи бери, наричано още “плод на дълголетието” или вълче грозде. Неслучайно е ценено още от древността и днес намира широко приложение в традиционната китайска медицина. Годжи бери има уникалните свойства да подсилва имунната система, да забавя стареенето и има общо тонизиращо действие върху организма. 

Тези три начина всъщност могат да бъдат обединени само в една лесна стъпка, а именно – изграждането на полезни навици да се грижите за тялото си и да му набавяте микроелементите, които по съвсем естествен път да се грижат да запазят неговата форма и сили. Поръчайте ги бързо и удобно на swansonvitamins.bg и заредете с енергия вашето ново „аз”! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *