5 полезни навика за тонус в началото на деня

Имате ли щастието да сте от тези хора, които стават всяка сутрин в добро настроение, имат енергия и без да са пили кафе и са във видимо добро настроение още след ставането от леглото? Ако отговорът е „да” – поздравления! Ако е „не”, ще ви споделим 5 полезни навика, с които може да промените този факт и да спрете да бъдете от отбора на хората, които всяка сутрин са кисели, усещат тялото си тежко и нямат сили да го помръднат от леглото. Става въпрос за промени в начина на живот, които не изискват големи усилия, а резултатите от тях са впечатляващи. 

Хубавият ден започва още от предишната вечер

Денят започва с много по-малко стрес и губене на време, ако преди да си легнете имате идея какво ще закусите на следващата сутрин, какво ще облечете, какво трябва да вземете, когато излизате и куп още малки подробности, които отнемат от времето ви и ви карат да бързате и в повечето от случаите да се изнервяте излишно. Може да изградите навик да записвате по-важните неща на бележка, която да слагате на видно място. 

За да се събудите свежи и с усмивка, е важно да се наспите добре, а на добрият сън влияе много и храненето. Бъдете внимателни какво консумирате в часовете преди лягане. Препоръчително е да не пиете кафе след 15 часа, да си набавяте достатъчно количество вода, но не и непосредствено преди заспиване, за да избегнете среднощното ставане, което нарушава съня. Поемането на по-големи количества храна или алкохол късно вечер също са фактор, който влияе негативно. 
Друг много често срещан лош навик е да се развличате в леглото с някое електронно устройство, било то телефон, таблет или лаптоп. Всички те излъчват синя светлина, която може да повлияе на сърдечния ви ритъм и респективно на съня ви. Ако този навик не ви е чужд, е добре да защитите очите си с формула за очи с лутеин и зеаксантин. Тези добавки имат свойството да филтрират светлината, която уврежда светлочувствителните клетки на макулата на ретината. Тъй като тялото не не може да ги произвежда само, допълнителният прием под формата на капсули, може да набави тези важни за зрението антиоксиданти. 

Имате навика да си взимате душ преди лягане? Не го променяйте, но сменете само часа, в който го правите. Нека той е поне един 50-60 минути преди да си легнете, за да дадете време на тялото да се успокои и да не е със завишена температура преди сън. 
Добрият сън категорично е предпоставка за събуждане в добра форма и с настроение. Опитайте се да си набавяте поне 6-7 часа сън. Но ако имате проблеми със заспиването или спите неспокойно и често се събуждате, може би организмът ви има нужда от мелатонин и магнезий. Тези микроелементи спомагат за добрата функция на централната нервна система. 

Вода с лимон или ябълков оцет за детокс

След като се погрижите да се събуждате с усмивка и по-малко напрежение, е време да помислите и за детокс на организма, защото неговото прочистване е водещ фактор за правилното усвояване на всички полезни вещества, които си набавяте с храната. Един полезен навик може да ви помогне в това отношение. Приготвяйте си сутрин една чаша хладка вода с лимон, която е желателно да изпивате на гладно. Този сутрешен „ритуал” ще помогне на храносмилането, ще изчисти организма от натрупаните шлаки, ще направи детокс на черния дроб и ще ви набави витамин С. Може да изберете и другата алтернатива. Ябълковият оцет има сходно въздействие върху тялото. Това е естествено ферментирал продукт, в който се съдържа голямо количество пробиотици, полезни за храносмилателния тракт. Освен това той спомага и за поддържането и нормализирането на нивото на кръвната захар. 

Зелен чай вместо кафе

Зеленият чай е силен антиоксидант, който влияе благотворно на целия организъм и го защитава от действието на свободните радикали. В допълнение той има свойството да ободрява и да тонизира тялото. Ако все пак не сте любители на чая, но искате да опитате да замените кафето, може да си го набавите под формата на капсули.

Течен хлорофил

Друг чудесен начин да прочистите естествено тялото си е течният хлорофил от Суонсън. Това е нашата най-добра зелена формула, чрез която ще можете да поддържате естествената способност на организма си да елиминира токсините. Хлорофилът, получен от люцерна, може да се приема ежедневно като хранителна добавка.  

Ползата от витамините от група В 

Помогнете на тялото си да превръща храната в клетъчна енергия, засилете имунната си система и намалете стреса. Всичко това може да постигнете, ако изградите навика редовно да приемате витамини от групата В. Промяната в организма ще ви кара да се чувствате по-бодри и тонизирани не само сутрин, но и през целия ден! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *