6 начина да започнете деня си по чудесен начин

Започнете деня си от предишната вечер.

Ако искате да се събудите отпочинали, а сутринта ви да премине прекрасно, планирайте деня си още от вечерта и ограничете дейностите, които намаляват качеството на съня ви. 

Отделете малко време, за да си направите планове – например каква ще бъде закуската ви на следващия ден, както и останалите хранения. Изготвянето на списък със задачи също ще ви помогне. Пригответе си предварително вещите, които ще вземете с вас, когато тръгвате за работа – така сутрин няма да ви се налага да бързате и ще си осигурите повече спокойствие. 

Обърнете внимание на диетата си. Ограничете кафето и кофеиновите напитки след 15 часа. Пийте през целия ден достатъчно вода, но недейте да го правите късно вечер, както и когато се будите през нощта. Избягвайте алкохола и обилното хранене на вечеря. 

Ограничете синята светлина преди сън. Синята светлина от електронните устройства може да наруши циркадния ви ритъм. Намалете времето, което прекарвате вечер пред екрана на компютъра, таблета или мобилния си телефон, за да спите по-спокойно през нощта. Защитете очите си от негативните ефекти, които причинява синята светлина, с нашите висококачествени формули за здравето на очите

Взимайте вечерния си душ по-рано. Тялото ви има нужда да се охлади преди сън. Така че ако взимате вечер душ, гледайте да има поне един час до времето преди да си легнете. Важно е температурата на тялото ви да не е повишена непосредствено преди сън, защото тогава заспиването е по-трудно.

Опитайте добавки с мелатонин или магнезий. Трябват ви поне шест часа сън на нощ. Качеството на съня е много важно. Затова ако имате затруднения със заспиването, може би приемането на добавки ще ви помогне. Научете повече за различните варианти, които предлагаме.  

Яжте протеини на закуска.

Приемането на протеини сутрин ще ви накара да се почувствате по-добре и ще ви осигури постепенно снабдяване с енергия през деня. Това от своя страна ще намали усещането за глад. Освен зърнените закуски, пълноценни източници на протеини са яйцата, киселото мляко, ядките, овесените ядки, млякото и семената от чия. Това не означава че не можете да приемате зърнени закуски – просто потърсете такива с по-високо съдържание на протеини, като избягвате добавената захар. 

Опитайте лимонова вода или ябълков оцет за детоксикация.

Пиенето на лимонова вода сутрин помага за доброто храносмилане, прочиства и детоксикира черния дроб. Освен това ви зарежда с допълнителни количества Витамин С. Ябълковият оцет също е изключително полезен за храносмилателната система, има прочистващо действие и редица други здравословни свойства. Прочетете повече за ябълковия оцет и открийте най-добрите начини за детоксикация в нашия блог. 

Пийте чай матча като алтернатива на кафето.

Чаят матча не само е по-лесен за употреба от кафето – той е и много по-полезен, тъй като доставя повече антиоксиданти и полезни хранителни вещества от традиционния зелен чай. Зеленият чай матча ще ви зареди с енергия по същия начин, по който и кафето, но с много по-малко кофеин. 

Приемайте В витамини.

Енергизиращите В-витамини помагат на тялото ви да преобразува храната, която приемате, и да я превърне в клетъчна енергия. Витамин В-12 и другите В-витамини осигуряват енергия, намаляват стреса, защитават организма от свободните радикали и подпомагат имунната система. Витамин D, така нареченият слънчев витамин, е важен за растежа на костите, минерализацията и усвояването на калция. Добавка с витамин D3 може да ви помогне да поддържате здравето на костите си и зъбите. 

Внимавайте със задачите сутрин.

Когато се събуждате сутрин, не позволявайте на ума си да се втурва незабавно към всичко, което трябва да свършите през деня. Бъдете внимателни към задачите, които си поставяте. 

  • Осигурете си контрол върху момента – спрете и си поемете дълбоко въздух, концентрирайте се. 
  • Направете съзнателен избор – начертайте си приоритетите за деня, така че да не пилеете излишни сили и енергия. 
  • Грижете се за себе си – отделете си време за спорт и релаксация. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *