9 добавки за добро здраве през пролетта

Когато си мислите за пролетта, в съзнанието ви най-вероятно изникват образи на топящ се сняг, чуруликащи птички и все по-зелен и жив пейзаж. За съжаление, за мнозина тези приятни образи идват и с ужасните пролетни проблеми. И ако не бъдат взети мерки, може да се влоши това, което би трябвало да е един от най-вълнуващите сезони на годината. Добрата новина е, че с правилните хранителни вещества може да дадете на тялото си това, от което се нуждае, за да се справи с проблемите, така че да можете да се наслаждавате пълноценно на света, когато се пробужда от зимния си сън.

Независимо дали става въпрос за мощния антиоксидантен ефект на куркумина, имуностимулиращата минерална подкрепа на цинка или широкоспектърното действие, което само Епикор може да осигури, откриването на подходящата за вас хранителна добавка може да промени всичко. Ето 9 отлични опции, които да ви дадат подкрепа през пролетта.

Куркумин

Активната съставка на куркумата – куркуминът, се използва като традиционно тонизиращо средство в продължение на хиляди години. Въпреки че се използва за широк спектър от здравни приложения, съвременните проучвания се концентрират основно върху способността на куркумина да подкрепя имунната система и да осигурява силна сезонна защита. Изследванията показват, че куркуминът играе роля за укрепване на здравето на дихателната система и носа при онези, които се борят със свързани със сезона проблеми, като същевременно подпомага функцията на имунната система. Открийте ползите на куркумина за здравето с висококачествения билков комплекс от куркумин с биоперин на Суонсън, екстракт от черен пипер, който подпомага усвояването на куркумина.

Пикногенол

Въпреки че има смешно име, ползите на този продукт за здравето съвсем не са за подценяване. Pycnogenol® e патентовано съединение, извлечено от кората на френски морски бор, и включва някои от най-мощните антиоксидантни флавоноиди, открити някога. Сред многото ползи за здравето, които предлага, е засилването на способността на тялото да се бори със сезонните ефекти. Изследвания показват, че добавката Pycnogenol® може да е особено полезна, ако се приема преди развитието на ефектите. Тези изследвания доказват, че Pycnogenol® може да е особено ефикасен за укрепване на здравето на дихателната система и синусите.
Открийте ползите на тази добавка, която съдържа процианидини, катехини, таксифолини и широк спектър от фенолни киселини.

Кверцетин

Като мощен антиоксидантен флавоноид, кверцетинът може да бъде открит в широка гама храни и растения, като например ябълки, различни горски плодове, зелен чай, червено грозде, лук и гинко билоба. Антиоксидантното действие на кверцетина е изключително мощно и ефективно за стимулиране на имунната система, като изследванията показват също, че укрепва здравето на дихателната система и синусите, което прави хранителната добавка кверцетин отлично решение за ежедневната ви грижа за здравето през пролетта. 

Цинк

През последните години цинкът се е превърнал в най-предпочитания продукт за сезонна подкрепа. Цинкът е минерал и важен микроелемент, който предлага широк спектър от здравословни ползи и функции за цялото тяло и е отличен за стимулиране на имунната система. Нарастващата популярност на цинка за решаване на сезонните здравословни проблеми е подкрепена от научни изследвания. Проучванията показват, че цинкът може да играе роля в подкрепа на дихателната функция, мускулния комфорт и здравето на синусите. Не пропускайте да се запознаете с Ултрахелатирания цинк на Суонсън, който увеличава способността на цинка да се свързва с аминокиселините за максимално усвояване в цялото тяло.

Витамин Ц

Водоразтворим витамин, витамин Ц е невероятно мощен източник на антиоксиданти и играе важна роля за засилване и стимулиране на имунната система. Проучванията за ползите на витамин Ц за имунната система показват, че приемът му съкращава продължителността на сезонните здравословни проблеми. Резултатите от изследванията показват още, че витамин Ц укрепва дихателната функция, здравето на синусите и кожата. Открийте ползите за здравето на витамин Ц с шипка на Суонсън с биофлавоноиди за увеличаване на усвояването на антиоксидантите.

Корен от коприва

Не позволявайте на името да Ви уплаши. Когато се борите с предизвикателствата на пролетта, парещата коприва може да бъде приятелят, от който се нуждаете. Макар че копривата може би е най-известна с ползите си за здравето на пикочните пътища и простатата, способността й да смекчи пролетните проблеми не може да бъде пренебрегната. Клинични проучвания показват, че приемът на екстракт от корен от обикновена пареща коприва може да подпомогне дихателната функция и здравето на синусите за сезонно облекчение. Открийте ползите за здравето на обикновената пареща коприва с висококачествен корен от обикновена пареща коприва на Суонсън, укрепващо здравето многогодишно растение, виреещо във влажни гори и тревисти райони.

Епикор

Отличен източник на високометаболитни имуногени, EpiCor® се произвежда с помощта на естествени дрожди, които преминават през процес на ферментация и сушене, за да се получи мощен инструмент за насърчаване на силна имунна система. Проучванията показват, че приемането на добавка EpiCor® може да бъде отличен начин да се справим с пролетните проблеми благодарение на многото й качества за укрепване на здравето. Тези качества включват осигуряването на сезонна подкрепа, подобряване на здравето на очите, дихателната система и синусите. Открийте ползите за здравето на EpiCor® на Суонсън, произведен чрез патентован многоетапен процес на ферментация, наречен MetaGen4, използващ хранителни дрожди.

Бета глюкан

Ако искате да заредите имунната си система, намирането на качествена хранителна добавка Бета глюкан трябва да бъде сред основните ви приоритети. Бета глюканите са захари, които се намират в клетъчните стени на дрожди, водорасли, растения като овес и ечемик, и лишеи. Имуномодулатор, Бета глюканът спомага за засилване на здравословната имунна защита. Освен това, Бета глюканите са изследвани и са доказали способността си да укрепват здравето на дихателната система. Открийте ползите за здравето на бета глюкана с Бета глюкан на Суонсън, полизахариден комплекс, получен от клетки на дрожди за засилване на имунния отговор на клетъчно ниво.

Астрагалус

Астрагалусът е една от основните билки в традиционното китайско билколечение и съдържа над 100 активни съединения като сапонини, полизахариди, аминокиселини и много други. Приемът на добавка астрагалус е отличен начин за укрепване на здравето на сърдечно-съдовата система и черния дроб и за стимулиране на имунната система. По-специално проучвания доказват, че тази билка е особено ефективна за укрепване на здравето на дихателната система и синусите и същевременно подсилва имунната система. Открийте ползите за здравето на това растение с висококачествения корен от астрагалус на Суонсън, подкрепа за имунната система, която се използва в продължение на повече от 2000 години.

Дихателните проблеми и алергиите са едни от най-честите неразположения, които се проявяват през пролетта. Този сезон също така се свързва с ниските нива на имунна защита, което е естествена реакция на организма след изтощителния зимен период. В тази статия научихме кои са най-честите добавки за подкрепа на здравето на имунната и дихателната система. Не пропускайте и следващите статии от нашия блог, за да бъдете винаги добре информирани за най-новото от света на здравето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *