Чисто, по-чисто, най-чисто – вашето тяло!

Вие и тялото ви сте в хармония и не искате тя да бъде нарушена. Често обаче това се случва, когато, волно или не, натрупате в него токсини. В този момент различни болежки или нежелани килограми започват да ви напомнят, че балансът е изгубен. Тялото дава сигнали като умора, проблеми с косата, ноктите, подуване, стомашни проблеми, запек, трудна концентрация, нервност, кожни проблеми, алергии и др. Най-често те се появяват, когато се прекалява с вредните храни и се води заседнал начин на живот, изпълнен с напрежение и стрес. В допълнение и годините започват да оказват своето влияние и тялото все по-трудно си набавя и обработва полезни вещества. Но решение има, особено, ако се вземе навреме. 

Спорт. За да може да въздействате максимално на всички мускулни групи в тялото и да подобрите циркулацията на кръв, можете да започнете да практикувате спининг или бокс. Ако ви се струват твърде натоварващи, добра алтернатива е и йогата, или спорт, който изисква повече движение и ви доставя удоволствие.

Сауна и масаж. Един чудесен начин хем да се почувствате по-добре, хем да изчистите натрупаните токсини от тялото. Процесът на потене не трябва да се подценява, но за да има ефект, процедурите трябва да са редовни. 

Храна. Можете да прочистите организма си като включите в него повече сурова храна. Наблегнете и на продуктите, които имат антиоксидантно действие и пречистват черния дроб. Такива са зеленият чай, боровинките, годжи бери, лимонът, морковите, целината, цвеклото, куркумата. Може и да си изберете ден за прочистване всяка седмица, в който менюто ви да включва основно спанак, моркови, зеленолистни зеленчуци, ябълки, круши, джинджифил и леки супи без сол. 

Натурални добавки. Техният прием помага за процеса на детоксикация, като можете да избирате измежду богата гама от продукти. Ето как действат някои от тях: 

Корен от глухарче. Оказва се, че в корените на това растение се съдържат вещества, които подпомагат образуването на жлъчен сок и премахването на затлачванията в черния дроб. В него има и голямо количество минерални вещества (рибофлавин, желязо, калций, калий, фолиева киселина, магнезий) и витамини (С, К, В6 и А).

Бял трън. Тази билка е чудесен природен тоник за ежедневното поддържане на здравето, тъй като регулира храносмилането, има висок антитоксичен ефект, предотвратява проникването на токсични вещества в черния дроб и спомага за отстраняването им. Черният дроб е много важен орган в човешкото тяло. Той филтрира кръвта и я пречиства от токсините с невероятна скорост, като отделя полезните вещества от вредните и изхвърля всичко излишно. Формулата на Суонсън е допълнително обогатена с корен от глухарче, корен от джинджифил и корен от магданоз. 

Лимонова трева. Тази хранителна добавка на Суонсън е изцяло изчистена и включва 100 % от билката. Тя е известен антиоксидант и е полезна заради своето детоксикиращо действие. Помага за пречистването както на черния дроб, така и на бъбреците. В допълнение тя действа благоприятно и на нервната система.

Черен орех. Още индианците са оценили ползите на това дърво и са открили, че то съдържа съставки, които подпомагат прочистването, тонизират и защитават здравето на стомашно-чревните пътища. Известната австрийска билкарка Мария Требен препоръчва черния орех за пречистване на кръвта и като ефикасно средство за защита от чревни разтройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *