Десетте най-вредни напитки за вашето тяло

Има напитки, които са изключително вредни за тялото и консумацията, на които е препоръчително да се избягва в ежедневието. Swanson подготви за вас списък с тези напитки и го представя на вашето внимание.

1. Плодови сокове – повечето сокове, които се продават в магазините, имат добавена захар. Избирайте само тези, които са със 100 % плодово съдържание.

2. Кремообразни напитки с кафе – те могат да съдържат повече от 800 калории в една чаша и повече от 170 грама захар. Избягвайте сметаната в кафето. Избирайте обезмаслено мляко или чисто кафе с лед.

3. Овкусена минерална вода – заедно с добавените витамини, тези напитки съдържат и много добавена захар. Избирайте тези, които съдържат само вода и натурални аромати.

4. Сода – Прекалената консумация на сода не се препоръчва. Диетичната сода е ок, но има и по-добри напитки, които можете да включите в менюто си.

5. Безалкохолни коктейли – изобилие от оцветители, изкуствени аромати и подсладители.

6. Плодови шейкове – по-добре е да си ги правите сами вкъщи, като смесвате пресни плодове по ваш избор. Така ще можете изцяло да контролирате съдържанието и ще сте 100 % сигурни какво приемате.

7. Твърд алкохол – две питиета поставят определено здравето ви в риск. По-добре го избягвайте.

8. Лимонада – приготвяйте си я сами. Така със сигурност в лимонадата ви няма да има подсладители, изкуствени аромати и консерванти.

9. Напитки за спортисти – да, те съдържат електролити, което е добре. Но повеето съдържат и консерванти, от които нямате нужда.

10. Енергийни напитки – всеки има нужда от енергия, но енергийните напитки са временно решение, което има прекалено много кофеин и захар. По-добре ги забравете.

Не забравяйте, че можете да замените всяка от изброените по-горе напитки с вода и да добавите към своя здравословен начин на живот подходящите хранителни добавки с марка Swanson.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *