Новата година – няколко начина за щастливо празнуване

Отброяването започна! Остават само няколко дни до Новата година. Усещате ли напрежение? Понякога празникът може да изглежда дори като състезание. Смятате, че имате достатъчно време, за да се подготвите, и тогава изведнъж осъзнавате, че остават само няколко дни на разположение. Но можете да се справите! Ето няколко начина да преодолеете напрежението покрай празниците, които ще ви помогнат да посрещнете Новата година спокойни и щастливи. 

1.    Не забравяйте, че безпокойството не помага

Знаем, че е трудно да не се притеснявате за някои неща, но има ли случай, в който притеснението за резултата ви е помогнало? Вероятно не. Повтаряйте си това всеки път, когато усетите, че негативните мисли се промъкват в ума ви и се старайте да не им обръщате внимание. 

Отрицателното мислене може да доведе тялото ви до стрес и да предизвика поредица от нездравословни процеси. Оставайки оптимисти, вие ще можете да мислите по-ясно и концентрирано и да се справяте по-добре с предизвикателствата. Когато усетите напрежение и стрес, започнете да правите упражнения като дишате дълбоко или просто започнете да правите нещо любимо, което ви отпуска – например слушане на музика, четене на книга или просто разходка на открито. Опитайте също така и с добавки против стрес като магнезиев аспартат, 5-HTP и течен екстракт от валериана, както и ниацин за повече енергия. 

2.    Поддържайте здравето на имунната си система 

По време на празниците е много важно да поддържате здравето на имунната си система. Приемайте витамини, яжте храни, богати на хранителни вещества, гледайте да имате достатъчно часове сън на денонощие, особено по време на планираната ваканция. Подкрепете имунната си система с Пробиотична смес и добавете витамини и хранителни вещества като например L-лизин и мулти плодов комплекс, които ще подсилят организма ви.  

За да бъдете здрави по време на зимните месеци и за да успеете да устоите на шума и суетата, не се поддавайте на изкушението да се справите с всичко и да бъдете навсякъде. Гледайте да имате достатъчно време за сън и почивка и не се отказвайте от вече създадените си здравословни навици. Релаксирайте, пийте много билков чай и се грижете за хидратацията си, за да създадете на тялото си всички условия то да остане здраво по време на празниците. 

3.    Не бъдете максималисти

Лесно е да се претоварите по време на празниците, тъй като имате значително повече ангажименти, празнични вечери, пазаруване и т.н. Но нека поемем дълбоко въздух. Не можем да направим всичко. Не оказвайте натиск върху себе си и не се опитвайте да бъдете 100 % перфектни, като се престаравате с украсата, опаковането на подаръците и менюто. Понякога по-малкото е по-добре за нас.  
Позволете си понякога да кажете „не”. Грижете се за себе си и не се престаравайте прекалено. Помислете за това да потърсите помощ.  Има различни видове услуги, които могат да ви отменят поне в част от ангажиментите. 

4.    Не прекалявайте

Това е много важно. Когато планирате своята празнична ваканция, задайте си реалистичен бюджет и се придържайте към него. Паричните дългове ще ви създадат стрес и напрежение, които ще ви следват доста време след като празниците са вече приключили.

5.    Опитайте някои празнични трикове

Възползвайте се максимално от новите технологии, за да опростите ваканционните задачи като пазаруване, изпращане на картички и планиране на партита. Има много приложения и уеб сайтове, които ще ви позволят това, без да се налага да напускате дома си. 

6.    Поставете своите цели за следващата година

Имате ли вече цели за Новата година? Ако все още не знаете накъде искате да  насочите усилията си, добре е да започнете да мислите. Сега е най-благодатното време да анализите направеното през старата година и да си поставите нови задачи. Помислете колко от нещата, които сте си били намислили преди година, сте изпълнили. Придържали ли сте се към поставените цели? Ако не сте успели в нещо, помислете защо се е случило така и какво бихте могли да промените. Бяха ли вашите цели реалистични? Подготвихте ли се достатъчно предварително?

Също така помислете какво наистина искате да постигнете. Какво ще ви направи истински щастливи, здрави и по-спокойни през Новата година и започнете да полагате основите, за да гарантирате 100 % успеха си.  По време на празниците и важно да запазите положителната и обоснована перспектива. Обърнете внимание на здравето на тялото и ума си, задайте си реалистични цели както за вашите ваканционни разходи, така и за това, което искате да постигнете догодина.  Горните съвети ще ви помогнат да се преборите със стреса и да посрещнете Новата година по-здрави и по-щастливи от всякога.

Споделяйте тайните си за избягване на стреса в празника в коментарите по-долу. Обичаме да слушаме от нашите читатели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *