По-млада кожа само за две седмици

Външният вид – колко много значения се крият зад тези две думи! Когато за първи път се срещаме с някого, когато искаме да направим добро впечатление, когато ни предстои важно събитие или просто когато искаме да се почувстваме по-добре в собствената си кожа – всичко това, а и много повече се определя от начина, по който изглеждаме. Кожата на лицето може би е най-важният аксесоар за всеки безупречен външен вид. Затова е важно да знаем как бихме могли да съхраним за по-дълго време нейната младост и красота. 

Начинът на живот със сигурност се отразява на вида на нашата кожа. Стресът, натовареното ежедневие и околната среда, особено в градовете, оставят своите неблагоприятни следи върху лицата ни под формата на бръчици, пигментни петна и загуба на свеж тен. Допълнителен фактор за състаряването на кожата са тютюнопушенето, алкохолът и продължителното излагане на слънце без използването на слънцезащитни продукти. Козметиката е важна част от грижата за външния вид. Но извън това съществена част заема и хранителният режим. Ние ще Ви помогнем с няколко съвета, които ще възвърнат еластичността и блясъка на кожата на лицето Ви само за две седмици!

1.    Заменете черния чай и кафето със зелен чай!

Зеленият чай доказано подхранва, успокоява, защитава кожата и забавя нейното стареене. Това се дължи на богатството от полифеноли в него – едни от най-силните антиоксиданти в света. Тъй като кафето и черният чай могат да доведат до дехидратация, зеленият чай се оказва чудесна алтернатива за тонус и енергия, която освен това се бори успешно с признаците на стареене на кожата. Не е за пренебрегване и фактът, че зеленият чай помага за освобождаването от стреса, като намалява значително симптомите на умора и депресия, а това също оказва влияние върху състоянието на нашата кожа. Сега можете да се възползвате от всички активни съставки на зеления чай под формата на хранителна добавка. Разгледайте всички наши продукти тук и изберете най-подходящия за вас. 

2.    Използвайте всеки ден нежен ексфолиант за кожа

Ексфолирането отстранява мъртвите клетки на кожата, които се намират на повърхността. Това е особено важна стъпка, която проправя път на по-младите клетки и възвръща естествения и красив тен на Вашата кожа. Избягвайте пилинг продуктите, които съдържат агресивни химически съставки, тъй като те ще премахнат повече от необходимото от горния пласт на кожата, което няма да се отрази добре като краен резултат. Насочете вниманието си към естествените съставки, особено към продуктите, които съдържат алфа-хидрокси киселини. 

3.    Колкото повече вода, толкова по-добре!

Кожата Ви се нуждае от влага както през лятото, така и през зимата. Без значение дали времето е горещо или студено, Вие трябва да сте добре хидратирани. Затова е важно да пиете достатъчно количество вода всеки ден. Някои почистващи продукти, особено сапуните, изсушават кожата. Избирайте деликатни почистващи продукти, като е добре да включите и специални хидратиращи маски, които ще спомогнат да възвърнете свежестта на кожата си. 

4.    Серамиди за красива кожа

Серамидите са биоактивни липиди (мазнини), които се откриват във външния слой на Вашата кожа. Те образуват специален защитен пласт, който задържа влагата вътре в кожата, като едновременно с това я защитават от неблагоприятните влияния на околната среда. С напредването на възрастта количеството на серамидите в кожата ни намалява, което е причина за загубата на еластичност, дехидратацията на кожната тъкан и появата на видимите признаци на стареене като бръчици и фини линии. Чудесно е обаче, че можем да си набавим серамиди чрез хранителни добавки, които извличат тези важни за кожата елементи от специален сорт пшеница, несъдържаща ГМО. Фитосерамидите на Суонсън са преминали клинични проучвания, резултатите от които показват видимо подмладяване на кожата само за две седмици употреба. 

5.    Гарантиран прием на мазнини

Ако красивият външен вид е важен за Вас, то Вие със сигурност избягвате мазнините, които водят до затлъстяване и излишно натрупване на килограми. Трябва да знаете обаче, че кожата Ви страда от това. Недостатъчният прием на мазнини много често изсушава кожата и ускорява нейното състаряване. Ако приемате по-малко от 2 супени лъжици на ден, то тялото Ви страда от недостиг на Витамин А, който е ключов за здравето и младостта на кожата. Вие можете обаче да гарантирате неговия прием, като включите хранителни добавки с Витамин А към вашето меню. Добър съвет е също така да добавяте винаги по малко зехтин към своята салата или парченца авокадо.  Маслото от авокадо е богато на олеинова киселина, която е особено полезна за здравето на кожата, тъй като улеснява хидратацията, подобрява еластичността и неутрализира вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. 

Не забравяйте, че младостта не е само физически фактор, а в голяма степен зависи и от душевното ни състояние. Така че освен съветите, които Ви дадохме, старайте се да избягвате неприятните ситуации и да си осигурявате повече време за приятни преживявания и почивка.  Със сигурност това ще се отрази положително на външния Ви вид. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *