Храни, които се борят с възпалението

Един от най-лесните начини за борба с възпалението е просто да следвате противовъзпалителна диета, като съобразявате добре храните, които купувате. Защо ни е нужна противовъзпалителна… Прочетете повече »Храни, които се борят с възпалението

Контролирането на хомоцистеина намалява риска от тромбози

Хомоцистеинът е аминокиселина, която се произвежда по естествен път в човешкото тяло при разграждането на протеините. В кръвния поток след тези процеси трябва да остане… Прочетете повече »Контролирането на хомоцистеина намалява риска от тромбози

Червените боровинки намаляват риска от кръвни съсиреци и не само

Червените боровинки (Vaccinium myrtillus) са популярна суперхрана. Хората могат да ги приемат под формата на сок, сушени или като хранителна добавка, тъй като те са… Прочетете повече »Червените боровинки намаляват риска от кръвни съсиреци и не само

Как да извлечете максимум полезни вещества от храната?

Традиционните комбинации от храни, които се препоръчват като полезни от много години насам, може да Ви изглеждат напълно обикновени, но специалистите по хранене ги определят… Прочетете повече »Как да извлечете максимум полезни вещества от храната?

Самочувствието – път към доброто здраве. Как да го постигнем?

Самоусъвършенстването е цел на човешкия живот сама по себе си. Търсенето на смисъла преминава през натрупването на умения и знания, които ни помагат да придобием… Прочетете повече »Самочувствието – път към доброто здраве. Как да го постигнем?

Витамин Е – мощно средство за по-добър имунитет и не само

Витамин Е е семейство от осем структурноподобни антиоксиданти, които са разделени на две групи:• Токофероли: алфа-токоферол, бета-токоферол, гама-токоферол и делта-токоферол.• Токотриеноли: алфа-токотриенол, бета-токотриенол, гама-токотриенол и… Прочетете повече »Витамин Е – мощно средство за по-добър имунитет и не само